Inter za Edina Džeku neće dati nijedan cent više od aktuelne ponude

Edin Džeko još uvijek čeka.

Očekivani transfer iz Rome u Inter 'zapeo' je na odšteti između dva kluba i još uvijek se ne zna kada bi posao mogao da bude završen.

Roma je za usluge bh. napadača tražila 20 miliona eura. Nerazzurrima je to previše, nudili su manje novca, a ponude su išle prvo 12, pa zatim 13 i na kraju do 15 miliona eura.

Međutim, dogovor je još uvijek na čekanju. Prema tvrdnjama Tuttosporta ponuda od 15 miliona eura je najveća do koje će Inter ići i neće dati nijedan cent više.

Spremni su u timu iz Milana čak i da odustani od posla ako ne dođe do dogovora, pa neće biti iznenađenje ako Džeko ostane u Romi do isteka ugovora u ljeto naredne godine.

Je li na pomolu veliki preokret u slučaju Edin Džeko?

Pod vodstvom novog trenera Paula Fonsece fudbaleri rimskog tima rade veoma dobro, ali igračka križaljka se još uvijek nije u potpunosti riješila, prenosi Sportsport.ba

Još uvijek nije poznata situacija oko bh. napadača Edina Džeke. Dijamant odavno ima dogovor sa Interom, ali Nerazzurri već dugo ne žele pristati na zahtjeve Rome, koja traži 20 miliona eura za njegove usluge.

Međutim, prema tvrdnjama Sky Sporta, Edin Džeko je radom i zalaganjem na treninzima zadivio Paula Fonsecu i portugalski stručnjak je sada spreman da ga ostavi u svom timu.

Sky Sport dalje navodi da bi se vrlo lako moglo desiti da Džeki bude ponuđen novi ugovor i na kraju da nakon duge sage oko transfera ipak ostane član Rome.

Sportski direktor Gianluca Petrachi uveliko radi na novoj ponudi za 33-godišnjeg Sarajliju, a ona će u narednim danima biti postavljena pred Edina.

Aktuelni ugovor sa Romom Edinu ističe u ljeto naredne godine.