Internetom kruži izjava Zlatana Ibrahimovića kojom je brutalno ponizio Manchester United

.
Zlatan Ibrahimović je dio svoje bogate karijere proveo u Manchester Unitedu.

Švedski napadač je dres Crvenih đavola nosio u periodu od 2016. do 2018. godine te je postigao 29 pogodaka u 53 odigrana meča. Ipak, taj period obilježila je i teška povreda zbog koje je na kraju otišao u američki MLS.

Igra Manchester Uniteda ni tada nije bila sjajna. Ipak, Jose Mourinho je izvlačio ono najbolje iz igrača i uspio je završiti kao drugi. To rukovodstvu Uniteda nije bilo dovoljno i Posebnom su uručili otkaz.

Potom je uslijedila patnja pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera, ništa novo nije donio i Ralf Rangnick, a i Erik ten Hag je katastrofalno počeo svoj boravak na Teatru snova.

Nakon novih očajnih nastupa engleskog velikana, na društvenim mrežama se pojavila navodna izjava Zlatana Ibrahimovića iz prethodnih godina i koja je zaista brutalna.

"Ženski tim Barcelone može pobijediti Manchester United čak i ako su u tom trenutku sve igračice trudne", navodna je izjava Zlatana Ibrahimovića o Unitedu.

Ova izjava kruži društvenim mrežama, ali ne zna se je li to baš tako Ibra rekao ili je ovo samo izvađeno iz određenog konteksta.

Ipak, Ibrahimović nije nimalo štedio United u svojoj autobiografiji 'Adrenalina'. Smatrao je Manchester United velikim klubom, ali...

"Svi misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. I meni je tako izgledalo dok nisam došao. Zatekao sam klub koji nema pobjednički mentalitet", rekao je Zlatan.

Navijačima Manchester Uniteda nije nimalo lako u posljednjih nekoliko godina. Posljednja titula stigla je 2013. godine, a kako stvari stoje, na nju će čekati još dugo.