Inzaghi o Džeki i napadu: "Nešto se dešava..."

,
Zabrinjavajuća statistika

 

Inter je ušao u lošu seriju rezultata u Seriji A i sada im se dobro trese i pozicija koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone. Bit će velike borbe do kraja prvenstva.

U 29. kolu sinoć su remizirali sa Salernitanom 1:1 i to je bila četvrta utakmica u nizu u Seriji A bez trijumfa.

Nerazzuri u posljednja četiri duela imaju samo jedan osvojen bod i alarmi su s pravom upaljeni.

Italijani su izvukli i jednu nevjerovatnu statistiku.

Inter je u pomenuta četiri duela protiv Spezije (2:1), Juventusa (1:0), Fiorentine (0:1) i Selernitane (1:1) uputio na gol čak 110 udaraca, a samo dvije lopte su završile u mreži.

Da stvar bude gora po Nerazzure, od ta dva gola Gosens je postigao protiv Salernitane, a Lukaku iz penala protiv Spezije, dakle napadači Intera u četiri utakmice nisu zabili nijedan pogodak iz igre. Posljednji je top učinio Martinez u 25. kolu u trijumfu protiv Leccea.

Napadači Intera su uputili u četiri utakmice 87 šuteva prema golu i nisu zatresli protivničku mrežu nijednom.

Najviše prilika je imao Lukaku, zatim Martinez, pa onda naš Edin Džeko.

Ova situacija brine navijače Intera, a sve navedeno je prokomentarisao i trener tima iz Milana Simone Inzaghi nakon duela protiv Salernitane.

"Teško je danas govoriti o fudbalu. Ali ovo nije slučajnost, nešto se dešava sa našim napadom", rekao je Inzaghi.

Inter očekuje dvomeč četvrtine finala Lige prvaka protiv Benfice, a naredni meč u prvenstvu igraju 15. aprila kada dočekuju Monzu i to će biti već prva u nizu utakmica u kojoj moraju trijumfovati ako ne žele ostati bez Lige prvaka naredne sezone, tačnije plasmana u TOP 4 u prvenstvu Italije.