Inzaghija pitali hoće li Džeko igrati finale Lige prvaka: "To niko nikad nije uradio u dva mjeseca"

dzeko
Edin Džeko je u srijedu stigao do 10. trofeja u karijeri, ali osvajanje jubilarnog pehara zasjenila je njegova rasprava sa trenerom Simoneom Inzaghijem nakon zamjene poslije sat vremena igre finala Kupa Italije protiv Fiorentine.

 

Džeko je igrao sasvim dobar meč, ali je imao i dvije velike prilike koje su donijele određenu nervozu u njegovom ponašanju pa je u par navrata burno reagovao prema saigračima, prije svih Calhanogluu i Dimarcu.

Inzaghi je odlučio da ga izvede iz igre u 58. minuti. Priliku je dao Romeluu Lukakuu, a promjena nije baš najbolje sjela popularnom Dijamantu.

Uslijedila je kratka, ali burna rasprava italijanskog trenera i bh. napadača, a Inzaghi je objasnio Sarajliji zašto ga je zamijenio.

Inter je na kraju ostvario pobjedu sa 2:1, a dvostruki strijelac je bio Lautaro Martinez koji je nedodirljiv u napadu pa je poslije meča Inzaghi dobio očekivano pitanje.

Novinari su pitali da li će Džeko biti taj koji će biti partner Argentincu u finalu Lige prvaka, ili će se ipak odlučiti za Lukakua koji je značajno podigao formu.

Uslijedio je snalažljiv odgovor Inzaghija koji je kazao kako njegova ekipa ima misiju odigrati 20 odličnih utakmica u dva mjeseca, a niti jedan igrač nije to sam uspio uraditi. 

"Lautaro se uvijek izmjenjuje s ostalim napadačima jer naša misija se zna. Niko nikad nije odigrao 20 utakmica u dva mjeseca. Svi nam pomažu", kazao je Inzaghi.

Podsjećanja radi, Inter će za rivala 10. juna u utakmici godine za rivala imati Manchester City. Građani su sigurno favoriti, ali daleko od toga da Nerazurri stižu u Istanbul sa bijelom zastavom.

Izvor: