Iskoristio sudiju da prevari protivnika: Dan kada je Messi izveo najinteligentniji potez u fudbalu

asd
Lionel Messi već skoro 15 godina igra na nevjerovatnom nivou i za mnoge je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi je najveći dio svoje igračke karijere proveo u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što je mogao, te je čak šest puta uspio da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta po čemu je rekorder.

Argentinac je svojim fantastičnim potezima i golovima bezbroj puta oduševio fudbalsku javnost, a jedan njegov dribling je posebno pokazao koliko je inteligentan igrač Messi.

To se desilo na meču između Barcelone i Celte Vigo koja se igrala u februaru 2016. godine kada je katalonski klub pobijedio sa čak 6:1.

Messi se u jednoj situaciji našao u centru pažnje kada je dobio loptu, a zatim je "iskoristio" glavnog sudiju kako bi svojim driblingom prevario protivničkog igrača koji ga je pratio i to je uspio da uradi.

Već tada je Messi oduševio sve svojim nevjerovatno inteligentnim potezom koji je još jednom dokazao o kakvom majstoru se radi.

Messi je i ove godine među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, a mnogi smatraju da će sigurno biti jedan od favorita zbog toga što je ljetos konačno uspio da osvoji veliko takmičenje s Argentinom.

On je vodio Gaučose to titlue prvaka Južne Amerike i konačno je s reprezentacijom osvojio trofej što su mu prethodnih godina mnogi osporavali da mu fali u vitrini s osvojenim titulama.

Pogledajte VIDEO