Ispovijest španskog sudije: "Isključio sam Ronalda i od tada više nisam sudio Realu"

.
Surova realnost

 

Bivši španski sudija kaže da je potrebno "biti veoma oprezan pri donošenju odluke" na utakmici između "velikih momaka", Barcelone, Real Madrida i Atletico Madrida.

Estrada Fernandez, bivši španski sudija, govorio je o pritisku koji sudije osjećaju u Španiji kada sude utakmicu između "velikih" timova poput Barce, Reala ili Atletica i tvrd da je bitno biti veoma oprezan kada se prave odluke na terenu.

"Sudije su pod pritiskom, nije ista stvar suditi utakmicud nekom malom timu ili velikim timovima kao što je Barcelona, ​​Real Madrid ili Atletico de Madrid. Ako pogriješite, komisija vas kažnjava. Više ne sudim, imam primjer koji mi se desio 2009. godine, kada sam isključio Cristiana Ronalda. Te sezone više nisam sudio Real Madridu. Znate da postoji medijski odjek i morate biti veoma oprezni kada donosite odluku" , otkrio je bivši sudija.

Prema pisanju Marce, Fernandez je "kobnu" odluku donio protiv Almerije, kada je Ronaldo dobio dva žuta kartona. Portugalac je prvo dobio žuti jer je skinuo dres, a tri minute kasnije zbog napada na protivnika.

Ronaldo je naravno kao jedna od najvećih svjetskih zvijezda imao poseban tretman od strane sudija, a to nije ništa novo, gotovo svi veliki igrači koji imaju statuse zvijezda bivaju zaštićeni i njima se obično, kako volimo reći, progleda kroz prste.

47-godišnji sudija Estrada Fernandez rođen je u Lleidi, a imao je priliku da sudi neke velike utakmice u Španiji, kao i duel Real Madrida i Atletico Madrida u utakmici španskog Superkupa u sezoni 2014/15.

Ronaldo je tada igrao za Real Madrid, a kasnije je prešao u Juventus, zatim se vratio u Manchester, a danas je član Al Nassra.

Portugalac u 38. godini igra sjajno i jučer je s bijele tačke svom timu donio važnu pobjedu u borbi za titulu. Trenutno je na učinku od 10 golova i šest asistencija na devet mečeva u svim takmičenjima.

Više nema dileme: Cristiano Ronaldo donio odluku gdje i kad završava karijeru

Cristiano Ronaldo saopštio je rukovodstvu Al Nassra kako namjerava karijeru završiti u redovima ovog kluba. Ugovorom je vezan do 30. juna 2025. godine i to bi mogao biti datum kada će se okončati jedna od najvećih karijera ikad, mada postoji mogućnost da ona traje i duže.

Cristiano Ronaldo odlučio je završiti karijeru u dresu Al Nassra. Mediji iz Saudijske Arabije navode kako je Portugalac ovu odluku već saopštio rukovodstva kluba.

Legendarni napadač ugovorom za ovaj tim vezan je do 30. juna 2025. godine. To bi, prema svemu sudeći, mogao biti datum kada će se okončati jedna od najvećih karijera u historiji fudbalske igre.

Ronaldo je i nakon sjajne utakmice i dva gola protiv Al Ahlija poslao snažnu poruku svima u svijetu fudbala.

"Volim postizati golove i pobjeđivati. Želim ovo raditi dok mi noge ne kažu da je dosta. Govore kako je Ronaldo gotovo, ali ja nastavljam dokazivati da su u krivu. Uživam u fudbalu i najvažnije je da tim pobjeđuj", rekao je CR.

Ističe i kako je presretan u Saudijskoj Arabiji. Nije pogriješio što je došao.

"Ova zemlja je prelijepa i sretan sam što sam među ovim velikim ljudima. Fudbal ide ka vrhu, liga je sve bolja i bolja. Saudijci zaslužuju samo najbolje jer su nevjerovatni ljudi", poruka je Cristiana Ronalda.