Ispovijest turskog fudbalera: Skočio sam s 2. sprata, bilo je strašno

fudbalest
Probudio sam se i počeo da gledam unaokolo, poslije tri-četiri sekunde, samo sam pao sa kreveta. Kao da je atomska bomba pala na nas, rekao je Bašdaš

 

U razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju stradalo je više od 40.000 ljudi.

 

 

Još najmanje 80.000 osoba je povrijeđeno, dok su katastrofalni zemljotresi srušili više od 6.500 stambenih objekata.

Jedan od onih koji je imao sreću da preživi je fudbaler Malatije Bariš Bašdaš. On je u razgovoru za ZDF govorio o tome kako je preživio traumatičnu noć.

Bašdaš je naveo kako je u momentu zemljotresa spavao. Podsjetimo, prvi razorni zemljotres zabilježen je u Kahramanmarašu oko 04:30 sati.

 

- Odjednom smo počeli da osjećamo drmanje. Probudio sam se i počeo da gledam unaokolo, poslije tri-četiri sekunde, samo sam pao sa kreveta. Kao da je atomska bomba pala na nas. Bilo je strašno - počeo je ispovijest Bardaš.

Kaže da je onda počeo da trči.

- Onda sam počeo da trčim. Nestala je struja. Kamenčići i prašina su samo izbijali iz zidova. Skočio sam sa drugog sprata i uganuo članak. Kada sam skočio, vidio sam da moj saigrač krvari.

- Vrijeme je bilo veoma hladno. Ljudi su bili u kratkoj odjeći, jer su spavali u tom momentu, a napolju je zapravo bilo ledeno. Mnogi nisu mogli da se vrate svojim kućama kako bi obukli nešto toplo - ispričao je Bašdaš.