Italija osvojila Davis Cup nakon 47 godina čekanja, junak je Jannik Sinner

.
Italijanski teniser Jannik Sinner postao je junak završnog turnira Davis Cupa nakon što je savladao Australca Alexa de Minaura sa 6:3, 6:0 u drugom pojedinačnom dvoboju finala u španskoj Malagi.

Sinner je tako svojoj zemlji donio drugi trijumf u ovom takmičenju i to čak 47 godina nakon što su Italijani po prvi put podigli veliki srebrni pehar.

Jannik je imao tri nastupa u pojedinačnim mečevima te dva u paru i u svih pet dvoboja izašao kao pobjednik, a posebno će ostati upamćena ona jučerašnja u polufinalu kada je protiv Novaka Đokovića spasio tri meč-lopte.

Prvi bod Italiji u današnjem finalu protiv Australaca donio je Matteo Arnaldi koji je sa 7:5, 2:6, 6:4 svladao Alexeija Popyrina.

Inače, Italijanima je ovo bilo osmo finale Davis Cupa, a prvo nakon 1998. godine.

Italijansku reprezentaciju su uz Sinnera činili Arnaldi, Lorenzo Musetti, Lorenzo Sonego i Simone Bolelli, a vodio ih je selektor Filippo Volandri.

S druge strane, Australci su po 49. put igrali za veliki pehar, ali su baš kao i nakon prošlogodišnjeg finalnog poraza od Kanade na istom mjestu, ostali na 28. naslova u Davis Cupu.

 

Foto: X