Italijani lansirali ljetnu transfer bombu: Džeko bi mogao u Juventus

Džeko
Italija je zemlja u kojoj se najviše špekuliše o transferima koji ponekad i prelaze granicu realnog i čine se neizvodivim.

Posljednju transfer bombu s Apenina u javnost je lansirao Calciomercato. Riječ je o navodnoj razmjeni Juventusa i Rome s Gonzalom Higuainom i Edinom Džekom u glavnim ulogama.

Higuain je na izlaznim vratima Bianconera. Torinski klub se još prošlog ljeta nastojao riješiti Argentinca. Nakon dolaska Maurizijia Sarrija na klupu ostao je i iskusni napadač, ali dojam je da ovaj put od ostanka neće biti ništa.

Calciomercato navodi kako postoji mogućnost da Džeko i Higuain tokom prijelaznog reka zamijene tresove, posebno ako se u obzir uzmu odlični odnosi dva kluba.

Prošlog ljeta Stara dama i Vučica su zamijenili igračke kartone Leonarda Spinazzole i Luce Pellegrinija, a 2016. godine u Torino je iz Rima stigao i Miralem Pjanić.

Ipak, povratak u realnost govori da se Džekin prelazak u Juventus u ovom trenutku čini nemogućim. Dijamant je prošlog ljeta potpisom do 2022. godine iskazao lojalnost Vučici, a u međuvremenu je postao i kapiten.

Treba gledati i kvalitet. Higuain nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina, avanture u Milanu i Chelseaju su ga unazadile i dojam je da njegovo vrijeme prolazi, dok na drugoj strani Džeko nakon skromne prošle u ovoj sezoni djeluje mnogo bolje i opet pruža vrhunske partije.

Roma je proteklih godina navikla navijače da prodaje i pušta svoje najbolje igrače, međutim teško je vjerovati da će to biti i slučaj sa Džekom.