Italijanski golman se javio iz Ukrajine: Povrijeđen sam, ali živ, hvala na podršci

sdaf

Italijanski golman Ivan Luka Vavarosi (Luca Vavassori), koji je inače porijeklom iz Rusije, otišao je u Ukrajinu, te se pridružio oslobodilačkoj vojsci te zemlje.

Branio je po nižim italijanskim ligama, a zatim je otišao u Boliviju i Ukrajinu gdje je prije vremena zaključio karijeru.

Njegova porodica uplašila se da nije poginuo na ratištu u Marijupolju, ali prema posljednjim informacijama živ je te je dobro, a njegov otac je demantovao navode o sinovom nestanku.

- Pozdrav svima, Ivanov tim je još uvijek živ i pokušavaju se vratiti. Problem je što su okruženi ruskim snagama pa ne znamo koliko će im vremena biti potrebno za povratak. Tamo je pet mrtvih ljudi i četvoro povrijeđenih, ali ne znamo njihova imena, rekao je ranije Ivanov otac, da bi se ubrzo nakon pojavila nova informacija kako je Vavasori živ i u bolnici iako su neki mediji javili da je poginuo.

- Ivan Luka Vavasori je živ i hospitalizovan je s visokom temperaturom, rekao je njegov otac Pietro za Tg1, a onda je konačno stigla i potvrda od samog Luke.

- Pozdrav svima i hvala vam na porukama podrške koje ste mi poslali. Živ sam, samo imam visoku temperaturu i povrede na raznim dijelovima tijela. Srećom, ništa nije izgubljeno, napisao je Vavasori na svom Instagram storyju.

Foto: Instagram