Ivanišević: Kada te zove Novak Đoković, to je kao da te zove Real Madrid

Goran Ivanišević na Vimbldonu se pridružio trenerskom timu Novaka Đokovića.

Slavni hrvatski teniser vjerovatno će ostati u Đokovićevom timu i nakon turnira u Londonu.

- Kada te zove Novak Đoković, to je kao da te zove Real Madrid. Teško je reći ne. Nažalost, nisam uspio odgoditi sve dogovore koje sam imao odranije pa ću ostati uz njega u Vimbldonu jednu sedmicu. Ali nema veze, on je profesionalac. Bit će mi teško otići, ali nadam se da neće stati na ovome, da će ta saradnja biti nastavljena. Odlučit ćemo, popričati. Ali ma šta na kraju bilo, ova sedmica će mi ostati u posebnom sjećanju - rekao je Ivanišević, prenosi Avaz.ba.

Bivši pobjednik Vimbldona bio je uzbuđen na prvom treningu s Novakom.

- Velika stvar za mene je bio i taj nedjeljni prvi trening. Napokon sam nakon godinu uživao biti na teniskom terenu - dodao je.

Đoković je uvjerljivom pobjedom krenuo u obranu titule na. Njemački teniser Filip Kolšrajber (Philipp Kohlschreiber) nije imao šanse na startu turnira i srpski teniser uvjerljivo je slavio 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Nakon tog meča oglasio se Mets Vilander (Mats Wilander), legendarni švedski teniser koji smatra da je Ivanišević samim dolaskom u stručni štab pomogao Đokoviću.

- Teško je reći je li Goran Ivanišević imao utjecaj na Novakovu taktiku, ali mislim da je emotivno napravio veliku razliku. Mislim da ste mogli vidjeti da je u drugom setu tamo bila još jedna osoba za koju je igrao, borio se... Tamo je bila još jedna osoba s kojom može razgovarati o tenisu u svlačionici. Naravno, taj neko je osvajač Vimbldona - rekao je Vilander.