Ivanišević u Đokovićevom stručnom štabu

Goran Ivanišević se pridružio timu kako bi pomogao savjetima i iskustvom, riječ je o neformalnoj i kratkoročnoj pomoći.

Nekada najbolji hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona Goran Ivanišević bit će u stručnom stožeru srpskog tenisača Novaka Ðokovića, potvrđeno je Tanjugu.

Ivanišević se pridružio Ðokovićevom timu kako bi mu, tokom turnira u Wimbledonu, pomogao savjetima i iskustvom jer je riječ o jednom od najboljih tenisača na travi u povijesti.

Ta suradnja je utemeljena na njihovom prijateljstvu i riječ je o neformalnoj i kratkoročnoj pomoći Ivanisevića, koji će ostati uz Ðokovića sedam dana, budući da kasnije ima neodgodive obveze.

Vijest o suradnji potvrdio je sam Ivanišević.

'Sve se ostavi sa strane kad zove Đoković'

"Izgleda da jesam", odgovorio je Ivanišević na pitanje da li je postao član Đokovićevog tima.

"Malo me iznenadio poziv, baš sam putovao za Švedsku. Nakon što sam to odradio stigao sam u London na prvi trening. Po svemu sudeći ovdje mogu biti samo jedan tjedan, jer imam obaveze koje pokušavam pomaknuti," kazao je Ivanišević u razgovoru za Sportklub.

"Kad te zove jedan Novak Đoković, onda se dosta stvari stavi sa strane. Velika je to stvar, jedno veliko priznanje za mene kao trenera," dodao je bivši wimbledonski pobjednik.

Vajda ostaje glavni trener

Hoće li doći do formalizacije, odnosno dulje suradnje, pokazat će vrijeme, ali sada o tome nije bilo riječi.

Marian Vajda ostaje glavni trener Novaka Ðokovića.

Ivanišević je kao igrač osvojio Wimbledon 2001. godine, a do sada je radio kao trener s Marinom Čilićem, Tomasom Berdychom i Milošem Raonićem.