Ivaylo Petev sa zastavom BiH proslavio veliki uspjeh tima u Bugarskoj

petev
Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev sa zastavom BiH slavio je veliki uspjeh ostvaren u Bugarskoj s ekipom Ludogoreca.

 

Ludogorec je u prošloj sezoni, preporođen Ivaylom Petevom, uspio osvojiti duplu krunu. Iako je sezona završena prije skoro mjesec dana, a bugarski tim već počeo pripreme za novu, tek sinoć je organizovana proslava duple krune.

Na stadionu ovog kluba sinoć je upriličen poseban program, a ljubimci navijača pozirali su s osvojenim medaljama te su svečano podigli dva trofeja za osvajanje titule prvaka Bugarske i Kupa ove zemlje.

Bivši selektor BiH Ivaylo Petev pozirao je sa zastavom BiH pored svojih trofeja, a s njim su bili i njegovi pomoćnici Adi Adilović i Admir Kozlić. Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama.

Do dolaska Peteva na klupu, ekipa Ludogoreca bila je na drugom mjestu i imala je zaostatak za CSKA Sofijom. Također, imala je loš rezultatski niz, nakon čega je stigao bivši selektor BiH i preporodio je ekipu te osvojio duplu krunu.

Sada će Petevov tim biti okrenut kvalifikacijama za Ligu prvaka, a prvi protivnik naredne sedmice bit će prvak Kosova, ekipa Ballkanija. Podsjetimo, Petev je bio selektor Zmajeva do početka ove godine, kada ga je naslijedio Faruk Hadžibegić.

Foto: Ludogorec FC