Iz PSG-a Barci dali spisak igrača koje žele u zamjenu za Mbappea - vrijede 285 miliona eura

m
Nogometno ljeto 2023. godine obilježit će veliki broj (ne)očekivanih transfera, ali definitivno najveću pažnju privlači Kylian Mbappe, 24-godišnji Francuz koji je u sporu sa PSG-om jer je odbio da produži ugovor.

 

Mbappe je još davno upravi PSG-a rekao da nema namjeru produžiti ugovor koji ističe narednog ljeta, ali istovremeno nije spreman da ovog ljeta ode iz Pariza, budući da će narednog kao slobodan imati priliku da potpiše za "svoj" Real Madrid.

To Parižanima nikako ne odgovara. Oni žele da ga prodaju u ovom prijelaznom roku, a ponuda ne manjka. Najveću je spremila ekipa iz Saudijske Arabije Al Hilal. Nakon što su izgubili borbu za Lea Messija, žele sada da kupe Mbappea i daju za njega 300 miliona eura, a navodno su samom igraču za godinu ugovora spremni dati nevjerovatnih 700 miliona...

Paris Saint-Germain je potvrdio ponudu za svog igrača i dao Al Hilalu dopuštenje da otvori pregovore izravno s Mbappeom, ali izvori su za ESPN rekli da Mbappe nije zainteresiran za ponudu.

ESPN javalja da bi Mbappe, ako sljedećeg ljeta ode u Real Madrid kao slobodan, potencijalno dobio 100 miliona eura samo za potpis. Također bi ovog septembra dobio 80 miliona eura bonusa ako odluči ostati u PSG-u zbog klauzule o lojalnosti.

Chelsea, Manchester United, Tottenham, milanski Inter i Barcelona iskazali su također interes za Mbappea, koji je ranije rekao da namjerava besplatno napustiti PSG na kraju sljedeće sezone.

Barcelona je spremna za razmjenu i imat će danas telefonski sastanak sa PSG-om. Inostrani mediji uvjeravaju da je PSG već dostavio listu igrača koje od Barcelone želi u zamjenu za 24-godišnjeg francuskoga reprezentativca, a vrijednost ukupna te četvorke je 285 miliona eura.

Radi se o igrčaima koje novi trener PSG-a Luis Enrique smatra neophodnim timu. Diario Sport piše da su na listi Gavi, Ousmane Dembele, Jules Kounde i Frenkie de Jong.

Novi menadžer PSG-a Luis Enrique veliki je obožavatelj Gavija i volio bi vidjeti mladića u svom veznom redu. Do danas je vrijednost Gavija 90 miliona eura. Međutim, Barca ima klauzulu o njegovom puštanju na 1 milijardu eura.

Malo je vjerovatno da će se Barca pristati odreći sva četiri igrača u zamjenu za jednog, ali Katalonci bi svakako voljeli pridobiti Mbappea makar na jednu sezonu.

Kao što je novinar Gerard Romero već napisao, Barca najvjerovatnije neće moći potpisati Mbappea ovog ljeta, ali svakako će biti pripravna u slučaju da se ukaže prilika. Ono što joj ide u prilog je njena prošlost i izazov koji bi Mbappe imao potpisom za nju, ali ipak čini se da je samom igraču jedina želja Barcin ljuti rivali iz Madrida.

Interesantne ponude nude i engleski velikani, prije svih Manchester United, no daleko najviše novca daje Saudijska Arabija, s tim da igrač nema namjeru da već u 24. godini napusti Evropu, iako nije isključeno da tamo provede jednu sezonu, a onda postane član Reala.