Iz Željezničara provociraju najvećeg rivala: Bolje igramo sa dvije lopte na terenu (VIDEO)

nogomet
Željezničar je sinoć u 96. minuti izbjegao poraz u derbiju protiv Sarajeva, te je razumljivo atmosfera među navijačima velikih rivala dijametralno suprotna.

 

Ne samo da su navijači Željezničara sada dobili priliku "sipati sol na ranu" navijačima Bordo tima, već se i čelnici Plavih sada mogu naslađivati najljućim rivalima nakon svega što se dešavalo sinoć na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Tako je Željezničar na svom TikTok profilu objavio kratki video sa utakmice na kojem se vide dva vodeća gola Sarajeva, trenutak kada Tarik Ramić dobija crveni karton, te pogodak Sulejmana Krpića za 2:2 i veliko slavlje igrača Plavih uz komentar "Bolje igramo sa dvije lopte na terenu".

Podsjetimo, Ramić je pri vodstvu Sarajeva rezultato 2:1 u 95. minuti ubacio i drugu loptu u teren s namjerom da prekine igru, a sudija Irfan Peljto mu je pokazao crveni karton.

Ramić je potom odšetao preko terena u svlačionicu kako bi još "ukrao vremena", no kada se susret nastavio Željezničar je pogotkom Krpića osvojio bod.

 

VIDEO