Izjave igrača Partizana kao opomena: Fudbalere Sarajeva čeka tuča umjesto fudbala

.
Connah's Quay Nomads, protivnik FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka, prošlog ljeta je priredio veliko iznenađenje izbacivši Kilmarnock.

 

U drugom pretkolu Evropa lige Velšani su igrali protiv Partizana, a sluteći prema izjavama fudbalera beogradskog tima ne biraju sredstava da dođu do željenog cilja.

 

Prvotimci velškog prvaka očigledno preferiraju agresivni stil i grubu igru, a izjave Aleksandar Šćekića i Vladimira Stojkovića mogu poslužiti kao opomena izabranicima Vinka Marinovića.

"Više smo se 'tukli' nego što smo igrali fudbal. Mnogo smo kvalitetniji od njih i nemaju drugi način osim da nas 'biju' i prave faulove - izjavio je poslije susreta iz prošle sezone Aleksandar Šćekić, prvotimac Partizana.

 

"Očekivali smo da će pored katastrofalnog terena da bude i tuče. Počela je već od petog minuta. Nisu željeli da igraju fudbal, opredijelili su se za tuču i duge lopte, opet – i to je legitimno", kazao je tada golman Stojković.

Inače, Partizan je u dvomeču izbacio Velšane sa ukupnih 4:0, međutim sada će biti igran jedan eliminacioni meč. Connah's Quay Nomads bi trebao biti domaćin Sarajevu, datum meča je 18. ili 19. augusta.