Iznenađujući junak Arsenala htio častiti zbog "Fantasyja", a onda je pošteni igrač to odbio

.
Do ovog vikenda čak ni pojedini navijači Arsenala nisu se sjećali Reissa Nelsona, ali je ovaj mladi napadač postigao dva gola uz asistenciju i iznenada postao junak nove pobjede Topnika.

 

Reiss Nelson je posljednji gol za Arsenal postigao u novembru 2020. godine. Već dvije godine nema ga nikako u sastavu, a onda je protiv Nottingham Foresta (5:0) postigao dva gola i asistenciju nakon što je ušao u igru umjesto povrijeđenog Bukaya Sake.

Naravno, u pogotke Nelsona gotovo niko nije vjerovao, ali su u Engleskoj viralni postali igrači koji su, na neobjašnjiv i nelogičan način, odabrali upravo Nelsona za kapitena na planetarno popularnoj igrici "Fantasy Premier league".

Igrači koji su ga prije utakmice odabrali za kapitena profitirali su veliki broj bodova na popularnoj igrici, a onda se sam Nelson javio s porukom da želi pronaći famozni dvojac i počastiti ih dresovima.

"Nemate predstavu koliko mi ovo znači. Kako mogu pronaći dvojicu koja su to uradila? Volio bih im pokloniti dres", napisao je Nelson na Twitteru.

Fanovi su u komentarima odmah pronašli jednu osobu koja bi to trebala biti, ali je pošteni igrač poručio da nije sačuvao svoje promjene u Fantasy timu te je odbio uzeti nagradu koja bi mu sigurno mnogo značila. Prethodno, prije početka utakmice najavio je da će staviti kapitensku traku baš Nelsonu.

Za one koje ne znaju, bodovi u Fantasy timu udvostruče se nogometašu kojeg igrač ove igrice označi kao kapitena prije početka kola.

 

Foto: Screenshot/ Twitter