Iznenađujući transfer u Njemačkoj: Stigao Bonucci za bitke s Realom i Napolijem

.
Legendarni reprezentativac Italije Leonardo Bonucci kompletirao je potpuno iznenađujući transfer i karijeru će nastaviti u njemačkom bundesligašu Unionu iz Berlina.

Bonucci (36) kao slobodan igrač ovoga ljeta napustio je Juventus. Pominjao se i mogući kraj karijere, ali je ovaj iskusni stoper na koncu prijelaznog roka odlučio da još nije kraj i pridružio se Union Berlinu.

Italijan je potpisao ugovor na godinu dana s novim klubom, ali ima i opciju produženja saradnje na još jednu godinu, ukoliko obje strane budu zadovoljne saradnjom. Ovisit će o nastupima u aktuelnoj sezoni.

Union Berlin piše historiju iz sezone u sezonu. Ovaj mali i simpatični klub izborio je Ligu prvaka potpuno senzacionalno i jučer je saznao rivale u grupi. To će biti veliki Real Madrid, ali i Napoli te Braga.

Upravo zbog toga je Bonucci doveden. Njemačkoj ekipi potrebno je iskustvo, a ovaj stoper ga ima i više nego dovoljno.

Najveći trag Bonucci je ostavio u Juventusu, a igrao je još za Inter, Milan, Bari, Genou, Pisu i Treviso. Nevjerovatno djeluje podatak da je devet puta bio prvak Italije, a s reprezentacijom je postao šampion Evrope. Odigrao je 121 utakmicu za Azzurre.

 

Foto:Union Berlin FC