Izvršni odbor UEFA-e potvrdio odluku: Zmajevi i protiv Holandije pred publikom na tribinama

Zmajevi
Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku da u svim međunarodnim takmičenjima dozvoli djelimičan povratak navijača na stadione.

 

Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku da u svim međunarodnim takmičenjima dozvoli djelimičan povratak navijača na stadione.

Kako se navodi, tamo gdje lokalne vlasti to dozvoljavaju, na tribinama će moći biti popunjeno najviše 30 posto kapaciteta stadiona s tim da je gostujućim navijačima do daljnjeg zabranjen ulazak.

Kako je naveo predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, utakmica Superkupa Evrope u Budimpešti je pokazala da se može dozvoliti djelimični povratak navijača na stadione, dok je u 27 zemalja već ta odluka na snazi.

Također, bit će obavezna određena pravila poput distanciranje među domaćim navijačima, a dodatne mjere predostrožnosti, kao što je nošenje maski, moraju se sprovesti u skladu sa lokalnim propisima.

Kako je ranije naveo portal Klix, Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine je dalo zeleno svjetlo za odigravanje susreta baraža protiv Sjeverne Irske na stadionu Grbavica pred ograničenim brojem domaćih navijača 8. oktobra.

Na stadionu Fudbalskog kluba Željezničar Zmajeve će moći bodriti najmanje 1.300, a najviše 2.000 navijača, s obzirom da će Nogometni savez BiH odobriti prodaju ulaznica za 10 do 15 posto kapaciteta stadiona.

Također, ova odluka UEFA-e znači i da će se susret trećeg kola Lige nacija BiH – Holandija u Zenici 11. oktobra moći igrati pred navijačima.

Za očekivati je, također, da će i Premijer ligi BiH, ukoliko će NSBiH biti dosljedan, uskoro biti dozvoljeno prisustvo publike na tribinama.