Ispovijest bivšeg fudbalera Katalonaca: Ja sam napravio Barcelonu pobjedničkom, a ne Messi

Nekadašnji reprezentativac Kameruna igrao je za Barcelonu u periodu od 2004. do 2009. godine i postigao čak 130 golova u 199 utakmica. Pomogao je klubu da osvoji tri titule u Primeri, Kup kralja i dvije Lige prvaka

Ni tako dobar učinak ipak nije bio dovoljan da ubijedi Guardiolu da krene u stvaranje novog tima Barcelone u kojem nije bilo mjesta za sjajnog napadača iz Kameruna.

Sadašnji strateg Manchester Cityja bio je godinu dana trener Eto'u pre nego što je riješio da ga pošalje put Italije za 46 miliona eura i umjesto njega dovede Zlatana Ibrahimovića.

Eto'o se od dresa Barcelone oprostio golom u finalu Lige prvaka 2009. protiv Mancester Uniteda u Rimu (2:0).Ipak, u prvom planu bio je Lionel Messi koji je imao nešto bolji učinak, postigao je te sezone samo dva gola više od Kamerunca.

Otuda, Eto'o ima mnogo toga da zamjeri bivšem treneru Barcelone, pišu Sportske.ba.

Gvurdiola je cijeli život proveo u Barceloni, a nije uspio da shvati ekipu. Nije živio život našeg tima. Rekao sam mu jednom prilikom, izvinjavaćeš mi se jer ću ja biti taj koji je napravio Barcelonu pobjedničkom, a ne Mesi. Tako je i bilo”, izjavio je Eto'o.

On je ubijeđen da je on zaista taj koji je bio začetnik velike Barcelone.

Messi dolazi tek kasnije, ali pitajte Xavija , Iniestu i sve ostale i oni će vam to potvrditi, to je bila moja era. Ja sam učinio Barcelonu pobjedičkom i Guardiola će me moliti za oprost”, zaključio je Eto'o..