Jad i čemer slavnog kluba: Ovih pet igrača je plaćeno 200 miliona i na terenu ne znaju šta rade

.
Bruka evropskog velikana

 

Bez obzira što su potrošili više od 600 miliona eura na igrački kadar u Chelseaju imaju katastrofalnu sezonu. Pokazuju to i određena ponašanja igrača evropskog velikana tokom utakmice kao što je to bio slučaj protiv Brighton. 

U subotu je Brighton pobijedio Chelsea sa 1:2 na Stamford Bridgeu i to poslije preokreta nakon što su popularni Galebovi dominirali od početka do kraja susreta.

Izabranici Franka Lamparda su izgledali totalno pogubljeno na terenu, a vodeći gol Conora Gallaghera je bio samo splet sretnih okolnosti nakon što se lopta odbila od kapitena gostiju Lewisa Dunka.

Smjena Grahama Pottera i imenovanje Franka Lamparda kao privremeno rješenje nije donijela ništa dobro i ekipa izgleda još lošije.

Situacija u kojoj petorica igrača Chelseaja djeluju totalno izgubljeno i ne znaju šta rade na terenu najbolje oslikava trenutni haos u londonskom klubu.

Golman Kepa koji je plaćen 80 miliona je objašnjavo stvari Fofani(80 miliona) te Chalobahu i Zakariji kada im se priključio Sterling(60 miliona).

Dakle, petorica igrača na koje je potrošeno više od 200 miliona eura su na terenu izgledali totalno pogubljeno i primjenjivali su neku svoju taktiku.

 

 

Možda je i priča oko Chelseaja od dolaska Todda Boehlyja najbolji pokazatelj da novac ne kupuje sreću.

Boehly je uhvaćen kako se i raspravlja sa nezadovljnim navijačima što je jasan znak da na Stamford Bridgue stvari definitivno ne funkcionišu

Potrošio je američki tajkun silan novac na dovođenje novih igrača, a daljnja ulaganja su neminovnost ukoliko želi da vrati Chelsea u vrh engleskog, a zatim i evropskog fudbala.

Prije svega morat će se pobrinuti da angažuje dovoljno sposobnog trenera. Kao prvi kandidat za stalno rješenje se već neko vrijeme spominje Julian Nagelsmann.