Jako loše vijesti za Pepa Guardiolu u skoro najgorem trenutku

.
City je u krizi, a...

 

Manchester City napravio je niz loših rezultata. Kao da to sve nije dovoljno razloga za glavobolju Pepa Guardioli, sada mu se povrijedio i ključni igrač.

U posljednjih šest utakmica Manchester City je slavio samo dva puta (oba puta nakon preokreta), a od posljednjih pet mečeva u Premier ligi pobijedio je samo jednom.

Jasno je da je tim s Etihada u krizi rezultata, a najmanje što je Pepu Guardioli u ovom momentu trebalo bila je povreda nekog bitnog igrača.

Naime, povrijedio se Erling Haaland i neće biti na raspolaganju za večerašnju utakmicu protiv Crvene zvezde koju Manchester City u okviru 6. kola Lige prvaka igra u Beogradu.

Večerašnja utakmica i nije toliki problem jer su Građani već osigurali prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala, no španskog stručnjaka brinu naredni mečevi.

Crystal Palace, pa Svjetsko klupsko prvenstvo.

Narednu utakmicu u Premier ligi Manchester City igra protiv Crystal Palacea, s obzirom na tu o kakvoj je tim formi, nije dobro da iko izostaje, a posebno najbolji strijelac ekipe.

Zatim će uslijediti takmičenje na FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu i vidjet ćemo da li će i kada biti spreman Erling Haaland.

Osim norveške gol-mašine, povrijeđena su još dva jako važna igrača u timu Pepa Guardiole.

S treninga je izostao i belgijski krilni napadač Jeremy Doku koji je zbog problema s mišićem propustio protekle dvije utakmice. Na treningu sinoć nije sudjelovao ni brazilski golman Ederson Moraes.

Njih dvojica bi ipak trebali biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu, dok zajedno s Haalandom beogradska publika neće imati priliku da gleda ni De Bruynea.