To je to od Premijer lige za 2022. godinu: Veliki derbi u Mostaru, Sarajevo u Trebinju

nogomet
Tri posljednje utakmice 19. kola danas će spustiti "zavjesu" na nogomet u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Čekaju nas tri zanimljiva i važna duela.

 

Program počinje u 13 sati, kada se igraju dvije utakmice. Leotar će u Trebinju dočekati Sarajevo, a utakmica je imala uvertiru i van terena.

Naime, organizatori utakmice iz nekog razloga ponovo su zabranili dolazak navijača Sarajeva u Trebinje. Kao i prije više od pola godine, navijačima Sarajeva je zabranjen dolazak zbog radova na gostujućoj tribini.

Ne bi tu ništa bilo sporno da u međuvremenu, primjera radi, navijači Zrinjskog i Širokog Brijega nisu dobili dozvolu da organizovano dođu na stadion Police.

Kada je teren u pitanju, Sarajevo će pokušati da pobjedom okonča turbulentnu godinu. Nakon dvije pobjede pod novim trenerom Emirom Obućom, Bordo tim je u prošlom kolu poražen od Slobode i sigurno je da želi ispraviti negativan osjećaj.

S druge strane, Leotar vodi grčevitu borbu za opstanak i svaki bod je važan. Trebinjci su samo dva boda iznad posljednjeg mjesta.

Upravo će od 13 sati igrati i dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli Premijer lige. To su Sloboda i Igman i ne treba naglašavati od kakve je važnosti meč za oba tima.

Veliki derbi od 15 sati igra se u Mostaru kada će se sastati posljednja dva prvaka BiH, Zrinjski i Borac.

Eventualno iznenađenje i pobjeda Borca dovela bi do fantastične situacije u kojoj bi tri ekipe na zimsku pauzu otišle s istim brojem bodova (36, koliko ima i Široki Brijeg) na vrhu tabele.

Ipak, Zrinjski je favorit i pobjedom, uz utakmicu manje, napravio bi solidnu zalihu u odnosu na rivale.

Premijer liga, 19. kolo:

Jučer:

Velež - Sloga 2:2

Željezničar - Posušje 1:1

Široki - Tuzla City 1:0

Danas:

13:00 Leotar - Sarajevo (MY TV)

13:00 Sloboda - Igman (Arena Sport)

15:00 Zrinjski - Borac (Arena Sport)