Jedan telefonski poziv je Mbappeu bio dovoljan da napravi najbahataiji potez do sada

.
Nerealan zahtjev

 

Sa odmora u Miamiju Kylian Mbappe je obavio telefonski poziv te će zbog nevjerovatnog uslova ponovo poprimiti epitet najbahatijeg dečka u svijetu fudbala. Razlog je svakako novac. 

Treću godinu zaredom, Kylian Mbappe je u centru pažnje. Sve je počelo slanjem pisma PSG-u u kojem objašnjava da želi ostati još jednu godinu, ali da ne planira aktivirati opciju produženja ugovora nakon 2024.

Potencijalna dostupnost Mbappea ovog ljeta nije bila u planu Real Madrida, a francuski napadač zasad još uvijek nije dio programa kad je riječ o jačanju ekipe Kraljevskog kluba.

U Real Madridu misle da je Mbappe tip fudbalera koji je postao zarobljenik novca i da uglavnom o tome razmišlja francuski suprstar.

[related]https://www.instagram.com/p/CuFIg0SsHis/?hl=en[/related]

Problem koji je Mbappe pronašao je to što je zlatni kavez u kojem je živio posljednjih godinu dana značio odricanje od najvažnijih trofeja i individualnih nagrada.

Ono u što nema dileme je to da je napadač najplaćeniji fudbaler na svijetu zahvaljujući različitim konceptima koji idu ruku pod ruku s modernim nogometom, poput bonusa za potpis, obnove ugovora i svega što možete zamisliti.

Sve to znači višemilionska zarada za Francuza koja ne bi bila ista da jednog dana postane igrač Real Madrida.

Vrlo vjerovatno samo njegova majka Fayza Lamari, predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi i sam igrač znaju koliko MBappe zarađuje, ali iz izvora bliskih Realu ugledna Marca je saznala da Mbappe zta potpis želi 240 milijuna eura na ime bonusa.

U Real Madridu ne vjeruju da će ovog ljeta potpisati Mbappea i da će ga dobiti samo ako potpiše predugovor nakon što bude mogao pregovarati od 1. januara 2024.

Kako su za Marcu potvrdili izvori unutar kluba, Mbappe neće doći na Bernabeu ovog ljeta.

I dok je Real Madrid odustao Liverpool je navodno spreman izdvojiti 300 miliona eura za Francuza.