Jedna nagrada konačno je "promašila" Messija, Ronaldo prstom pokazivao na svog favorita

.
Lionel Messi još uvijek "živi" na račun osvojenog Svjetskog prvenstva s Argentinom krajem 2022. godine, a sada je konačno jedna nagrada završila u rukama drugog nogometaša.

Nakon što je Messi osvojio Zlatnu loptu i nagradu FIFA-e za najboljeg igrača 2023. godine, danas je jednu nagradu osvojio i Erling Haaland.

Haaland je nagrađen kao najbolji igrač svijeta u 2023. na ceremoniji Dubai Globe Soccer Awards, kojoj je prisustvovao i Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je jasno pokazao ko je njegov favorit u izboru za ovu nagradu, pošto je prije proglašenja pokazivao na Haalanda, sjajnog napadača Manchester Cityja.

I sam Ronaldo je dobio tri nagrade na ovoj ceremoniji, pošto je proglašen za najboljeg igrača Bliskog istoka, dobio je i nagradu Globe Soccer Maradona za najviše postignutih golova u kalendarskoj godini, a također je bio i omiljeni igrač godine u izboru navijača.


Inače, potpuno je dominirao City sa šest priznanja. Pored Haalanda, priznanje za najboljeg predsjednika dobio je Khaldoon Al Mubarak, Pep Guardiola je proglašen najboljim trenerom, Rodri veznjakom, a Ederson golmanom godine. Naravno, City je i najbolji klub za 2023. godinu jer je u njoj postao prvak Evrope i svijeta.

 

Foto:Screenshot