Jedna od najvećih zvijezda Liverpoola promijenila imidž: Možete li ga prepoznati? (FOTO)

liverpool
Nogometaši Liverpoola jučer su na Anfieldu u 16. kolu Premiershipa pobijedili Southampton rezultatom 3:1, a veliku pažnju prije i tokom utakmice izazvao je novi imidž prvog golmana ekipe Alissona.

 

Naime, Brazilac je odlučio obrijati prepoznatljivu dugu bradu koju je nosio prethodnih godina pa je to iznenadilo sve koji su bili na Anfieldu.

Već u tunelu stadiona mnogi su primijetili "novog" nogometaša u opremi Liverpoola, a fotografija je postala hit na društvenim mrežama jer su navijači Redsa jedva shvatili da je riječ o Alissonu.

Novi imidž međutim nije naštetio Alissonovim igrama koji je pružio još jednu sjajnu partiju zabilježivši nekoliko odličnih odbrana u susretu u kojem je ipak primio jedan pogodak. Ujedno je upisao svoj 150. nastup u Premiershipu.

Alisson se očekivano našao i na spisku reprezentacije Brazila pa ćemo ga u narednim sedmicama gledati i na terenima u Kataru.

Podsjetimo, Brazilac je u Liverpool stigao 2018. godine iz Rome u transferu vrijednom 62,5 miliona eura, a ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice i za to vrijeme primio samo sedam pogodaka.

Za reprezentaciju Brazila debitovao je 2015. godine i od tada je skupio 57 nastupa u državnom dresu.