Jeste li se pitali zbog čega fudbaleri nose zavoje na ruci

sport
Ne nose svi fudbaleri sportski zavoj kako bi se zaštitili od eventualnih povreda.

 

Karim Benzema, Luis Suarez, Nejmar (Neymar) i Kristijano Ronaldo (Cristiano) samo su neki od fudbalera koji nose zavoj na ruci.

Radi se o zaštiti od povreda ili pokušaju da se moguće povrede ublaže.

- Jedan od glavnih razloga zbog kojih fudbaleri nose zavoje na ručnim zglobovima jest zaštita od povrede. Fudbal je kontaktni sport, a ručni zglobovi igrača konstantno su pod prijetnjom povrede usljed pada, sudara ili startova. Zavoj može pomoći u izbjegavanju tih povreda jer štiti i učvršćuje zglob.

Međutim, ne nose svi fudbaleri sportski zavoj kako bi se zaštitili od eventualnih povreda.

- Neki fudbaleri ih nose jer su praznovjerni. Smatraju da im taj zavoj donosi sreću i pomaže da bolje igraju. Neki ih nose jer im se sviđa kako izgleda. Razloga za nošenje ima više.

Dobar primjer su Luis Suarez i Karim Benzema. Urugvajac je zavoj nosio da bi u njemu mogao držati slike svetaca i druge vjerske i lične predmete poput slika porodice.

S druge strane, Benzema ga nosi iz medicinskih razloga. On je slomio prst desne ruke, ali se nije želio operisati jer bi propustio ostatak sezone.

Kasnije se operisao, ali je požurio s povratkom i prekinuo postupak rehabilitacije. Povreda mu se obnovila, a prst mu ni dan danas nije potpuno zdrav.