Joao Cancelo ima šansu da pokaže da mu je fudbal bitniji od kojeg miliona više na računu!

.
Na korak je od Barcelone, ali...

 

Portugalski reprezentativac Joao Cancelo ovog bi ljeta mogao postati novi igrač Barcelone, no odlučit će novac, odnosno igračeva želja za njim.

Nakon posudbe u Bayern gdje je Joao Cancelo proveo proteklu polusezonu, vratio se u Manchester City, no u ovom klubu ne računaju na njega.

Pep Guardiola ga ne vidi ozbiljno u svojim planovima i slobodan je da nađe novi klub, te je blizu odlaska na novu posudbu i to u Barcelonu.

Katalonski klub htio bi ga dobiti na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa narednog ljeta, Manchester City ne pravi problem, no pravi novac.

Poznata je loša ekonomska situacija u kojoj se nalazi Barcelone, te je pitanje da li bi tim s Camp Nou stadiona mogao registrovati Cancela.

Naime, njegova plata trenutno iznosi osam miliona eura i Građani bi htjeli da sve troškove snosi Barcelona, a u tom slučaju ga Blaugrana ne bi mogla ni registrovati.

Dakle, ako želi da pređe u Barcelonu, Joao Cancelo će se morati žrtvovati i smanjiti platu. Sve u svemu, sam odlučuje o tome šta mu je važnije.

U međuvremenu ga je Manchester City stavio na transfer listu i igrač i Barcelona moraju biti brzi u rješavanju ovog pitanja, jer će City u protivnom prihvatiti neku od ponuda za njega.

Joao Cancelo u Manchester City je stigao 2019. godine iz Juventusa za 65 miliona eura, a ugovor s ovim timom ima do ljeta 2027. godine.

Dijete je Benfice iz koje je 2015. godine za 15 miliona eura otišao u Valenciju, a osim pomenutij klubova još je nastupao i za Inter godinu dana kao posuđen igrač iz Valencije.