Jokić i Denver poraženi od Orlanda rezultatom 120:122

.

Nije mogla da se ponovi srećna završnica za Denver sa jučerašnjeg meča protiv Golden Stejta. Nagetsi su još jednom igrali neizvjesnu završnicu, imali napad za pobjedu, ali ovoga puta je loptu u ruke u posljednjem napadu preuzeo Džamal Marej i promašio je za poraz Nagetsa od Orlanda - 120:122.

Još jednu noć u nizu Nikola Jokić "sipao" je poen za poenom u koš Orlanda, ovoga puta pred domaćom publikom u Koloradu.

Što se samih brojki tiče, Nikola je večerašnji meč završio sa 29 poena na svom kontu, a pored toga je dodao četiri skoka i osam asistencija za 36 minuta. Iz igre je šutirao 13/18 za dva i 0/1 za tri poena, pri čemu je pogodio i 3/4 penala.

Ono što ipak treba istaći na drugoj strani jeste fenomenalna partija Paola Bankera koji je imao tripl-dabl od 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija, kao i Džejlena Sagsa koji je ubacio 27 poena za Orlando.

Vrlo slabo su Nagetsi odigrali odbrambeno u trećoj četvrtini i primili čak 41 poen što je dopustilo Orlandu da se potpuno vrati u meč, a sredinom četvrtog kvartala da čak i povede na ovom okršaju na iznenađenje svih u dvorani. 

Koliko je sve bilo dramatično govorio je i podatak da su dva tima u posljednji minut ušla potpuno rezultatski izjednačena. Orlando je imao +4 na oko 120 sekundi prije kraja, da bi poslije toga Jokić i Gordon krenuli u mini-seriju.

Na ulasku u posljednji minut je Bankero stigao da napravi faul nad Džamalom Marijem za dva slobodna bacanja, koja je ovaj realizovao, da bi se kojih 10 sekundi kasnije "revanširao" i Aron Gordon koji je također napravio prekršaj, ali nad Bankerom.

Veliku brljotinu je na oko 15 sekundi do kraja napravio Kentavijus Koldvel-Poup. Izgubio je košarkaš Denvera loptu, Nikola Jokić je morao da pravi faul nad Bankerom na drugoj strani, a ovaj je pogodio oba bacanja. Domaćima je ostalo nekih desetak sekundi za napad za pobjedu.

Šut je na kraju uputio Džamal Marej, ali on nažalost nije bio precizan, pa je Denver ipak poražen od Orlanda.

 

Foto: X