Jokić ostvario neobičan triple-double pa "naružio" O'Neala tokom programa uživo

.
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su Memphis Grizzliese u novoj utakmici NBA lige rezultatom 105:91, a ponovo je briljirao srbijanski centar Nikola Jokić.

 

Nuggetsi su već u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika jer su imali čak 21 poen prednosti. U nastavku utakmice su kontrolisali igru te niti u jednom trenutku nisu dopuštali gostima da im ugroze sigurnu pobjedu.

Jokić je ostvario novi sjajni triple-double uz neobične brojke pored svog imena - 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija za 37 odigranih minuta na parketu.

Video OVDJE; 

Podršku je imao u Gordonu koji je ubacio 24 poena, dok je usamljen u gostujućoj ekipi bio Morant koji je na kraju stigao do double-double učinka od 35 poena i 10 asistencija.

Bio je ovo ujedno derbi Zapadne konferencije NBA lige budući da sada oba ova tima na liderskoj poziciji imaju izjednačen omjer od 19 pobjeda i 11 poraza.

Za sjajnu partiju Jokić je dobio i pohvale od legendarnog košarkaša Shaquillea O'Neala, koji sada radi kao stručni konsultant TNT-a. O'Neal je u međuvremenu stigao i iznervirati Jokića koji je u jednom trenutku u šali vikao na njega.

Video OVDJE;

Naime, Shaq je nakon utakmice pitao Nikolu da li je kao dijete sanjao da će jednog dana biti jedan od najboljih centara NBA lige i da će imati toliko triple-doubleova. Jokić mu je odao počast i odgovorio da nije jer je sam O'Neal tada bio na parketu. Legendi se svidjelo to što je čuo i rekao mu je "hvala ti, brate", ali je u nastavku dodao "spasiba" (na ruskom "hvala") i tako je izmamio Jokićevu reakciju.

"Oh, čovječe, to je ruski", viknuo je Jokić, a zatim je nakon Shaqovog izvinjenja istakao da je sve u redu.

 

Foto: Twitter