Jokićev novi tripl-dabl, pretekao legendu i ušao u historiju

jokic
Košarkaši Denvera savladali su Šarlot sa 129:104 uz novu nevjerovatnu partiju Nikole Jokića, koji je zabilježio svoj 10. tripl dabl ove sezone.


Jokić je meč završio sa 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija i potpuno se podredio timu, pošto je uputio samo 7 šuteva i pogodio 6 tokom čitavog meča.

Jokić je imao raznovrstan arsenal u duelu sa Šarlotom, od šuteva, do asistencija, kojima je posebno izluđivao protivnike, koji u jednom momentu, bukvalno nisu znali gdje se nalaze prilikom njegovih finti.

Ovo je Jokiću bio 11. tripl dabl ove sezone, a ukupno 52. u karijeri.Takođe, poslije ove partije Jokić ulazi u istoriju Denvera kao čovjek koji je sa svojim 228. dabl-dablom u karijeri premašio Dikembea Mutomba, koji je dosad bio rekorder franšize Nagetsa u ovom segmentu.

Denver je već u trećoj četvrtini riješio meč, pošto je u jednom momentu imao i prednost od 34 poena, pa je do kraja sigurno sačuvao prednost. Najefikasniji na meču bili su Majkl Porter Junior sa 28 i Vili Barton sa 23 poena, dok je Džamar Marej postigao 19 poena, dok je kod Šarlota najbolju partiju imao Teri Rozije sa 21 poenom.

Pogledajte u snimku ispod teksta i poteze Jokića, a posebno obratite pažnju na asistenciju na samom početku videa, kada je čitavu odbranu Šarlota izbacio fintom iz igre da bukvalno nisu znali gdje se nalaze u jednom momentu.

Od preostalih srpskih igrača, na parketu nije bilo Bobana Marjanovića u pobjedi Dalasa nad Los Anđeles Klipersima (105:89), gdje je briljirao Luka Dončić sa 42 poena, dok Nemanja Bjelica nije uspio da se upiše u listu strijelaca u pobjedi Sakramenta nad Vašingtonom od 121:119 i meč je završio sa 6 skokova i 2 asistencije, dok je u poraženom timu Deni Avdija imao 6 poena 2 skoka i asistenciju.