Još jedan double-double učinak sjajnog Nurkića, Portland poražen od San Antonija

Ekipa Portlanda poražena je u gostima kod San Antonija rezultatom 108:103, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić i pored poraza svog tima odigrao je sjajan meč.

U prvoj dionici igralo se koš za košem i nijedna ekipa nije uspjela doći do opipljive prednosti, a do prvog ozbiljnog vodstva ekipa San Antonija uspjela je doći početkom druge četvrtine kada su imali 11 poena razlike. Bilo je 35:24. 

Portland je do poluvremena dodao u brzinu više, pa su brzo anulirali i preokrenuli vodstvo Spursa, a sve do kraja meča vodila se žestoka bitka za svaki poen i u tom omjeru snaga bolje su se snašli domaći igrači koji su sredinom posljednje dionice otišli na devet poena prednosti i Portland se više nije mogao vratiti u meč, prenosi Klix.ba.

Najefikasniji igrač meča bio je Lillard koji je za 38 minuta na parketu ubacio 34 poena, a sjajan meč odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić. "Bosanska zvijer", kako Nurkića zovu u SAD-a, na parketu je proveo 34 minute, a u tom periodu ubacio je 24 poena, imao je četiri asistencije i 16 skokova.

Kod San Antonija najefikasniji je bio DeRozan koji je meč završio sa 21 ubačenim poenom.

U ostalim mečevima, Phoenix je na krilima sjajnog Bookera koji je ubacio 40 poena porazio New Orleans u gostima nakon produžetaka rezultatom 138:136, dok je u još jednom efikasnom meču Washington porazio Memphis sa 135:128. 

Golden State je u derbiju savladao Oklahomu na gostujućem terenu rezultatom 110:88 uz 33 poena Curryja, a zapažen je bio i Nikola Jokić koji je sa 26 poena nosio Denver do teške pobjede protiv Indiane rezultatom 102:100.