Još su nam u glavi njegove riječi ''Hej, ja sam Hrvat, a ne Bosanac'': Ni Hrvati neće čovjeka koji je odbio Zmajeve!

bih
Morao bi značajno smanjiti finansijske zahtjeve, no ni tada njegov transfer ne bi bio siguran

 

Jozo Šimunović već se nekoliko dana kuloarski spominje kao novi igrač Rijeke, posljednjih dana u priču su se uključili i ostrvski mediji, ali taj je posao na dugom štapu. Istina je da je Šimunović ponuđen Rijeci, kao i da je sam igrač zainteresovan za dolazak na Rujevicu, ali realnost je da je prevelika razlika između njegovih zahtjeva i onoga što mu Bijeli mogu ponuditi. Uz to, nejasan je i njegov zdravstveni karton, Celtic mu nije produžio ugovor, a Šimunović kao slobodan igrač nije uspio pronaći angažman.

Neki turski mediji su pisali da u dva tamošnja kluba nije prošao ljekarski pregled. Čak i kada bi se uspio postići dogovor vezan uz finansije, odnosno kada bi Šimunović osjetno smanjio svoje zahtjeve, pitanje je jesu li na Rujevici spremni rizikovati s igračem koji je imao problema s oba koljena. Ne zbog njegovih igračkih kvaliteta, već zbog finansija o kojima se na Rujevici posebno vodi računa.

Podsjetimo, Šimunović je prvobitno izabrao da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a onda je to odbio i ostavio komentar na Twitteru.

- Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac, napisao je tada nekadašnji stoper Dinama i Celtica.