Jose Mourinho: Pripadam nogometnom vrhu

Jose Mourinho već neko vrijeme nema posla, pošto je u decembru zbog loših rezultata dobio otkaz.

Mourinho je otjeran iz Manchestera, a nakon njega je došao mlađi Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer koji je s Crvenim vragovima ostvario šest uzastopnih pobjeda i ekipi vratio pobjednički mentalitet, piše SportSport.ba.

Mourinho, koji će raditi kao stručni konsultat na jednoj katarskoj televiziji, itekako ima želju da još radi kao trener, samo se još ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"Želim biti trener. Pripadam nogometnom vrhu i tamo ću i biti. Suviše sam mlad, a dugo, jako dugo u nogometu. Za nekoliko sedmica ću napuniti 56 godina i zaista sam suviše mlad", kazao je Portugalac.

Mourinho će komentarisati mečeve Katara i Saudijske Arabije u Azijskom kupu, kao i Arsenala i Chesleaja u Premier ligi i za ta dva prijenosa zaradit će oko 120.000 funti.

Kao njegov novi klub najviše se spominje Inter, s kojim je svojevremeno ostvario veliki uspjeh osvojivši tripetu, a nije isključeno ni da se možda vrati u Real Madrid ili Porto.

Mourinho o svom vremenu provedenom u Manchesteru

"Nekada komentarišemo samo ono što vidimo, ali ne znamo šta se dešava iza kulisa, a upravo to utiče na ono što vidimo. Mislim da je to osnovna stvar... Ako npr. kažem da bi najbolji posao moje karijere bio drugo mjesto sa Manchester Unitedom u PL, pomislili biste: 'Ovaj čovjek je lud, osvojio je 25 trofeja, a govori da mu je jedno od najvećih dostignuća drugo mjesto'. Ali ja to govorim jer ljudi ne znaju šta se dešava u pozadini", poručio je Mourinho, pa se osvrnuo i na poziciju u kojoj je sada:

"Ponekad, kada gledamo sa ove strane kamere stvari analiziramo na drugačiji način. Ipak, upravo zbog toga sam odlučio prihvatiti ovaj posao, jer da bi bolje razumjeli fudbal, novi fudbal - morate razumjeti šta se dešava i iza kamera. Sve je ovo jako interesantno za mene".