“Joshua je lošija verzija Tysona Furyja”

Nakon Deontaya Wildera, danas je i trener Britanca Tysona Furyja Ben Davison također kritikovao Anthonyja Joshuu nakon što je sinoć vratio WBA, WBO, IBF i IBO teškaške pojaseve u glavnoj borbi večeri spektakla u Saudijskoj Arabiji.

Joshua se koristio taktikom braće Kličko i direktom je stvorio sigurnu distancu protiv Ruiza koji je 15 centimetara niži, ima kraće ruke i nikako se nije uspio približiti Britancu. Sigurno je pobijedio na bodove, ali mnogi tvrde da takav pristup nije šampionski. Dok Davison nije bio oštar poput Wildera i čak je i pohvalio njegovu taktiku, rekao je kako je Joshua poput lošije verzije njegovog štićenika Tysona Furyja.

Dobra izvedba, dodao je novi nivo svom boksu, napravio što je morao i osigurao pobjedu, što je najvažnije. Kao da je lošiji Tyson Fury bio u ringu, zar ne? Ne mislim to loše jer očito ne može raditi stvari na Tysonovoj razini, ali imao je spremnu taktiku, borba je bila 50-50 i izvukao je pobjedu, tako da je ovo bila dobra izvedba”, rekao je za iFL TV.

Poslije toga je pokušao razjasniti svoju uporedbu sa Furyjem:

Način na koji je pokrio cijeli ring, distanca na kojoj je boksao, cijela taktika. Ring je izgledao veliko, ali slušajte, neću puno kritikovati jer je za britanski boks bolje da je Joshua pobijedio jer sada postoje prilike za velike priredbe u državi što znači i golem novac za sve uključene”, rekao je Davison.