Jović o interesu Bajerna: Što se mene tiče, ja bih ostao u Ajntrahtu

Mladi srbijanski golgeter Luka Jović izjavio je da bi, bez obzira na interesiranje minhenskog Bajerna, volio da se zadrži u Ajntrahtu iz Frankfurta, posebno ako izbori mjesto u Ligi prvaka za narednu sezonu.

Prvi strijelac njemačke Bundeslige s 10 golova, koliko je dao i Pako Alkaser (Paco Alcácer) iz Borusije Dortmund, kaže da ima prostora za napredak. 

- O transferu odlučuje klub, ali što se mene tiče, ja bih ostao. Laska mi interesiranje velikih klubova kao što je Bajern, ali čvrsto sam na zemlji i razmišljam samo o Ajntrahtu. Definitivno bih ostao - rekao je Jović za tiražni list "Bild". 

Jović je uvjeren da će mu naredna godina biti još bolja od ove, u kojoj je privukao i pažnju skauta Borusije, Barcelone i Napolija.

- Nisam očekivao da ću krenuti ovako sezonu, samo sam se nadao. Vjerujem u sebe i da ću biti još bolji. Volio bih da uđemo u Ligu prvaka, onda me Ajntraht sigurno ne bi pustio - zaključio je Jović.  

Fudbaleri Ajntrahta trenutno su na poziciji ispod mjesta za elitno takmičenje sa dva boda manje od četvrtoplasiranog Lajpciga.