Junajted spremio 230 miliona za pojačanja

Privremeni menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer imaće jednu od odlučujućih riječi po pitanju potencijalnih ljetnjih pojačanja.

Norvežanin je po dolasku u decembru ostvario sjajne rezultate sa Mančester junajtedom, na deset mečeva ostvario je devet pobjeda uz remi i povećao sebi izglede da ostane u fotelji.

Međutim, uprava kluba na čelu sa direktorom Edom Vudvordom, vjeruje Solskjeru toliko da su riješeni da mu dozvole da bira potencijalna pojačanja, bez obzira da li će ostati na kormilu ili ne.

"Klub će oduvijek s moje strane imati savjet ukoliko ga zatraži. To je sasvim prirodno za nekog ko je na mojoj poziciji i u interakciji je sa igračima svakodnevno", izjavio je Solskjer.

U klubu su posebno oduševljeni time kako je Solskjer uspio da učini da igrači zaigraju bolje po odlasku Murinja. Kao neko ko ima staž od 15 godina u Mančester junajtedu, smatraju da veoma dobro zna kakav profil igrača im je potreban.

"Moram uvijek da znam kakav je potencijal igrača, kako se razvijaju i šta treba još da rade. Takođe, imam viziju kako treba da izgledamo za godinu ili dvije i kakvi su nam igrači neophodni. U pitanju je i tip ličnosti, potrebno je naći igrača koji u sebi ima DNK Mančester junajteda", zaključio je Solskjer.