Bosanska zvijer briljira u NBA ligi: Jusuf Nurkić nosio Portland do nove pobjede

Ekipa Portlanda upisala je 36. pobjedu u ovoj sezoni NBA lige, a oni su kao gosti porazili Philadelphiju rezultatom 130:115.

Sam početak meča bolje su otvorili domaći košarkaši koji stižu do šest poena prednosti (12:6), ali u nastavku prve četvrtine Portland je prvo anulirao, a zatim i preuzeo vodstvo i na prvu pauzu se otišlo s prednošću od 27:25 za Trail Blazerse.

U drugoj četvrtini gledaoci u Wells Fargo centru gledali su sličnu igru kao u prvoj dionici, igralo se faktički koš za koš, a na pauzu se otišlo s prednošću gostiju od 59:56. 

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je na početku drugog poluvremena, odnosno u trećoj četvrtini u kojoj je Portland zaigrao sjajno u napadu, postigli su 41 poen naspram 26 koliko je postigla Philadelphia, a prednost od 20 razlike košarkaši Portlanda maksimalno su iskoristili i meč su mirno priveli kraju.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi opet je bio fantastični bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je za 24 minute na parketu postigao 24 poena uz sjajan šut iz igre 9 od 13, a pored toga Nurk je imao i deset skokova i četiri asistencije. Nurkiću je ovo bio 28. double-double u ovoj sezoni, a za sjajnu partiju protiv Philadelphije proglašen je igračem utakmice. 

Enes Kanter, s kojim Nurkić sada dijeli minutažu, također je odigrao dobar meč i postigao je 16 poena uz dosta lošiji procenat šuta, a vrijedi izdvojiti i Lillarda koji je ubacio 17 poena i Aminu i McCalluma koji su ubacili po 15.

U poraženoj ekipi za koju nije igrao Embiid najviše poena je postigao Simmons (29), a dobar meč odigrao je i Harris koji je ubacio 20 poena.