Juve "zagrizao" za Ikardija i šalje Dibalu u Pariz, Inter "dobar" 15 miliona

asd
U Ikardijevom ugovoru postoji klauzula po kojoj ukoliko ga PSG proda klubu u Seriji A, Interu mora isplatiti 15 miliona eura

Aktuelni prvak Italije Juventus ponovo je izrazio interesovanje za fudbalera PSG-a Maura Ikardija (Icardi), ali "Stara dama" nije voljna tek tako isplatiti željenu cijenu Parižanima i želi drugačiji modalitet transfera.

Kao što je i direktor Juventusa Fabio Paratići (Paratici) izjavio u jeku pandemije, Juventus će gledati više da transfere završava "trampama", nego samo novcem. Kako piše "La Stampa" tako pristupaju i pregovorima sa PSG-om. Navodno, "Stara dama" je voljna da u Pariz u zamjenu za Ikardija pošalje Paula Dibalu (Dybala), s kojim još nije postignut dogovor oko produžetka ugovora, koji ističe na ljeto 2022. godine.

S druge strane, pitanje je koliko su Parižani zainteresovani za takav aranžman. Posebno jer u Ikardijevom ugovoru postoji klauzula po kojoj ukoliko ga francuski prvak proda klubu u Seriji A Interu mora isplatiti 15 miliona eura. Međutim, ako Parižani ostanu bez Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) onda bi Dibala mogao biti solidna zamjena, tako da još ne treba isključiti ovakav epilog.

Što se tiče Ikardija, njegova želja da pređe u Juventus nikada nije bila sporna, a navodno se njegov agent i supruga Vanda (Wanda) već sastala sa predstavnicima "Stare dame".