Juventus dogovorio veliko pojačanje, sve će danas biti ozvaničeno

juventus

Barcelona već neko vrijeme muku muči s registracijom Julesa Koundea, ali čini se da je problem za katalonce konačno riješen.

Katalonski klub je ranije uspio registrovati ljetna pojačanja, a jedini koji nije registrovan za novu sezonu je Jules Kounde koji je nedavno stigao u Barcelonu iz Seville.

Kounde je prvo kolo nove sezone pratio s tribina, ali se svi nadaju da će sutra biti u konkurenciji za meč Real Sociedada i da će Barcelona uspjeti da ga registruje do sutrašnjeg meča na Anoeti.

Katalonski Sport piše da je problem konačno riješen i to zahvaljujući Memphisu Depayju koji će gotovo sigurno karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Mediji u Španiji i Italiji objavili su jutros da su Barcelona i Juventus postigli dogovor oko transfera Depayja, a već danas će ovi klubovi ozvaničiti odlazak nizozemskog napadača u Staru damu.

Barcelona će raskinuti ugovor s ovim napadačem koji će bez obeštećenja preći u Juve, a s druge strane italijanski klub je oprostio bonuse koje je Miralem Pjanić imao u ugovoru kada je potpisao za Barcu.

Pjanićevi bonusi su se odnosili na nastupe u dresu Barcelone, ali su izbrisani i Barca neće morati platiti Juventusu novac ako bh. veznjak aktivira te bonuse u dresu katalonskog kluba.

To je bio odlučujući dio dogovora Barcelone i Juventusa, a također i Depay je već sve dogovorio sa Starom damom.

Očekuje se da Juve danas ozvaniči njegov dolazak, a Nizozemac bi u ponedjeljak trebao doći u Torino da odradi ljekarske preglede i da potpiše ugovor s italijanskim klubom.

Depay će sigurno biti veliko pojačanje za Juventus i očekuje se da bude tandem u napadu s Dušanom Vlahovićem. U protekloj sezoni za Barcu je zabio 13 golova u svim takmičenjima.