Juventus konačno dogovorio najvažnije ljetno pojačanje, za Pjanića slijedi ključnih 14 dana

asd
Italijanski nogometaš Manuel Locatelli postat će novi igrač Juventusa nakon što su čelnici Stare dame nakon mukotrpnih razgovora ipak postigli dogovor sa Sassuolom u vezi s transferom ovog igrača.

Fabrizio Romano tvrdi da će Juventus za ovog igrača platiti Sassuolu 35 miliona eura, a da će Locatelli potpisati ugovor do 2026. godine.

Dalje se navodi kako bi dogovor trebao biti zvanično potvrđen u narednih nekoliko dana, a treba dodati i to da je Locatelli bio glavna meta Juventusa u ovom prijelaznom roku i da se tek sada čelnici Stare dame okreću drugim igračima.

Jedna od glavnih želja torinskog kluba je povratak Miralema Pjanića iz Barcelone, no u posljednjih 14 dana za Staru damu će biti izuzetno teško da osigura dolazak našeg igrača.

Mediji u Italiji navode da je "ključ" ovog transfera odlazak Aarona Ramseyja iz Juventusa, a ukoliko se to ne desi, onda će biti izuzetno teško da Pjanića opet vidimo u dresu tima iz Torina.

Čelnici Barcelone posljednjih mjeseci se intenzivno trude da pronađu način za odlazak Pjanića i drugih igrača na koje ne računa trener Ronald Koeman, no najveći problem predstavlja visoka plata koju naš igrač u Španiji ima i koje se u svakom slučaju ne želi tek tako odreći.