Juventus nudi Mandžukiću novi ugovor do 2021. godine

Posljednjih mjeseci nagađalo se kako će Mario Mandžukić napustiti Juventus. No, sada se desio preokret. Mandžukić je zaludio Italijane i sjajno funkcionira s Kristijanom Ronaldom (Cristiano). On je bliže produženju ugovora sa "Starom damom"

Iako je Mandžo napunio 32 godine, klub se ne želi riješiti tog ratnika, koji je zakoračio u četvrtu sezonu u crno-bijelom. 

Čelnici kluba počeli su pregovore s Mandžukićevim agentima, da ispipaju situaciju prije nego dođu s konkretnom ponudom. 

Ugovor mu traje do 2020. godine, a želja kluba je produženje saradnje na još godinu. Zbog sjajnih igara i važnosti za koncepciju i stil koji želi Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), koji je uvijek vjerovao svojoj sedamnaestici, davao mu odgovornost u najvećim utakmicama, bilo u špicu ili na lijevom krilu.

Svi su počeli cijeniti njegov rad za ekipu i ono na čemu Mario insistira cijelu karijeru: Nije važno koliko ja zabijem, važno je što dam ekipi i da pobijedimo. 

Odlike vođe

- Mario je nevjerovatan, volim ga! Nemam šta puno više reći o njemu - rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Agneli (Angelli).

Izraz respekta, cijenjenosti i zahvalnosti. 

Juventus je Mandžukića kupio 2015. za 21 milion eura od Atletiko Madrida. Zarađuje neto pet miliona eura godišnje. Cifra koja ne bi uplašila Mančester junajted i Žozea Murinja (Jose Mourinho), koji se oduvijek divi Mandži. Čak je u junu bilo nekih stidljivih kontakata.

Ostalo je na njima jer Mandžo nije želio otići iz Torina.

A dolaskom Ronalda procvao je baš Mandžo. Četiri gola u devet utakmica na početku sezone. I produžetak saradnje bit će samo formalnost.