Juventus prodaje Ronalda na ljeto

Ronaldo
U italijanskim medijima jučer su se pojavile informacije da Juventus želi prodati Cristiana Ronalda na kraju ove sezone.

 

Ronaldo sa Starom damom ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali kako stvari stoje na kraju sezone će potražiti novi klub. La Gazzetta dello Sport je objavila jučer da čelnici Juventusa ne žele da Ronaldo na kraju ode besplatno, te su donijeli odluku da ga prodaju.

Jutros su se pojavile nove informacije da je Ronaldo već razgovarao s čelnicima Juventusa i da mu je jasna njihova odluka. Ronaldo za nekoliko mjeseci slavi svoj 36. rođendan i čini se da u Juventusu žele iskoristiti zadnju priliku da zarade novac od njegovog transfera.

Očekuje se da će Juventus tražiti za Ronalda oko 100 miliona eura, a nova destinacija Portugalca mogli bi biti PSG ili Manchester United. Ovi klubovi pomno prate situaciju oko Ronalda i čini se da su među rijetkim klubovima koji mogu izdvojiti toliko novca za njega.

Navodno, Ronaldo i čelnici Juventusa su sastanak održali prije nekoliko dana i njemu se svidjelo što su mu iskreno otkrili kakve planova imaju, te mu dali vremena da sebi potraži novi klub.

Izvor: