Kad je vidio šta je Modrić uradio Perez izustio jednu rečenicu i donio važnu odluku: "Taj tip je..."

.
Hrvat donio pobjedu Realu

 

Florentino Perez je oduvijek bio veliki fan Luke Modrića. Ima vrlo posebnu naklonost prema njemu i smatra ga jednom od najvećih legendi u historiji Real Madrida. Zato se od njega želi oprostiti na najbolji mogući način.

Modrić je svojim golom donio veliku pobjedu Real Madridu protiv Seville u borbi za titulu, a magiju Hrvata je sa tribina posmatrao i Perez.

Nakon što je vidio Modrićevu magiju Perez je navodno izgovorio samu jednu rečenicu kojom zapravo veliča nekadašnjem osvajača Zlatne lopte.

"Ovaj tip je najkonkurentniji na svijetu", kazao je Perez svojim najbližim jer ući na teren s 38 godina sa takvim stavom i pristupom te zabiti magičan gol je izvodljivo za rijetko koga.


Poslije toga je Perez odlučio da ostavi Modrića na miru po pitanju produženja ugovora te će Modrić biti taj koji će donijeti konačnu odluku po pitanju svoje budućnosti.

 

Dakle, ukoliko Modrić želi ostati u Realu još jednu sezonu jednostavno će to morati lično reći Perezu, odnosno pravo odlučivanja je prebačeno na sjajnog Hrvata.

Ipak, dilema je želi li Modrić imati sporednu ulogu i biti rezervista kao što je slučaj u većini utakmica ove sezone zbog toga postoji i mogućnost odlaska.

Ukoliko se Hrvat odluči za odlazak u Realu bi navodno savršeno razumjeli tu odluku iako bi Kraljevski klub bio sretniji da Modrić završio karijeru u klubu gdje je izgradio status jedne od najvećih legendi.

Kapiten Vatrenih još nije odbacio odlazak u penziju, ali njegov navodni plan je da igra još sezonu ili dvije.

Na kraju bi Modrić mogao postupiti kao Kroos koji već godinama u posljednjim sedmicama sezone donosi odluku da li će nastaviti karijeru ili ne.

Kao što je poznato Nijemac tek u finišu sezone procijeni u kakvoj je formi i koliko može biti koristan ekipi sljedeće sezone i zato odluku donosi tek na kraju.