Kad Mourinho iskreno progovori: Kup Italije je najgori u Evropi, ovo nema smisla

.
Trener Rome Jose Mourinho kaže da mu se nikako ne sviđa format takmičenja u Kupu Italije, rekavši da je to najgori kup u Evropi jer nema nikakvu draž zbog "nevažnog" učešća manjih ekipa.

 

Mourinho je rekao da nijednom svom igraču ne zamjera na nastupu onog trenutka kada je dao svoj maksimum, a s tim u vezi, zamolio je navijače Rome da ne zvižde njegovim igračima koji se ponašaju na taj način, bez obzira da li u tom trenutku igraju lošiju utakmicu od onog što se očekuje.

"Nisam više dijete i uskoro ću napuniti 60 godina, ali znam da ne moraš dati više onog trenutka kada si dao sve od sebe. Igrači koji daju sve od sebe imaju moje poštovanje. Žao mi je što sam čuo zvižduke za Zaniola, molim navijače da ne zvižde mojim igračima", rekao je Portugalac.

Nakon toga je rekao iskreno šta misli o načinu na koji se igra Kup Italije.

"Volio bih osvojiti Kup Italije. Jednom sam to uspio i to igrajući baš protiv Rome, a sada bih ga s ovim klubom volio osvojiti. Ipak, mislim da je ovo najgori kup u Evropi jer ne štiti manje ekipe i ne predstavlja nikakvu zabavu. Primjer, Torino pobijedi Milan u gostima, a zatim narednu eliminacijsku utakmicu mora opet igrati u gostima", rekao je Mourinho i nastavio:

"Ne razumijem format takmičenja. Igrali smo protiv ekipe iz Serije B pred punim stadionom, želim se boriti u Kupu Italije, ali slabija ekipa ne želi igrati protiv većih. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi? Gdje je ljepota kupa? Bilo bi lijepo igrati na gostujućim terenima u Seriji B ili Seriji C."

Roma je u četvrtak pobijedila Genou na svom terenu rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Dybala. U četvrtfinalu Kupa Italije će igrati protiv boljeg iz duela između Napolija i Cremonesea.