Kada igra Džeko igra i Roma: Dijamant sa dva pogotka predvodio Vučicu do nove pobjede

asd
Druga pobjeda Rome u ovoj sezoni.

U okviru četvrtog kola italijanske Serie A Roma je ugostila ekipu Beneventa na stadionu Olimpica. Konačan rezultat utakmice glasio je 5:2 u korist Vučice.

Prvi pogodak na utakmici bio je gostujući, a desio se već u petoj minuti utakmice. Strijelac pogotka bio je Gianluca Caprari.

Nakon pola sata igre na Olimpicu, Roma je došla do izjendačenja, a strijelac pogotka bio je Pedro Rodriguez. Samo četiri minute nakon toga uslijedio je preokret.

Autor preokreta Vučice bio je kapiten ekipe Edin Džeko koji je iskoristio odličnu asistenciju Henrikha Mkhitaryana i maestralno pogodio mrežu gostiju.

U nastavku utakmice Benevento je uspio da izjednači, a ovoga puta strijelac je bio Gianluca Lapadaula u 55. minuti utakmice.

Ipak, novo vodstvo Romi donosi Jordan Veretout u 69. minuti utakmice, ali se Roma tu nije zaustavila, već je do kraja susreta postigla još jedan pogodak.

Rezultat od 4:2 postavio je svojim drugim pogotkom večeras Džeko u 77. minuti utakmice, a Dijamant je tako zasluženo ponio epitet igrača utakmice i pokazao zbog čega je baš on kapiten Rome.

Konačan rezultat od 5:2 došao je u 89. minuti utakmice, a mrežu gostiju pogodio je rezervista Carles Perez.