Kada je volja jaka, želja nadjača sve: Bh. paraplivač Ismail Zulfić izvrstan je i u stonom tenisu

.
Da za paraplivačkog reprezentativca Bosne i Hercegovina Ismaila Zulfića ne postoje prepreke već smo se uvjerili, ali je on to još jednom potvrdio. Osim izvrsnog talenta u vodenom sportu, maleni Ismail nam pokazuje da je to samo jedna od njegovih vještina.

Ranije ovog mjeseca je u disciplini 50 metara delfin Ismail briljirao i osvojio je bronzanu medalju u seniorskom A finalu te srebro u konkurenciji juniora. No, pored ljubavi prema ovom sportu, on se ne libi i okušati se čak u stonom tenisu u kojem je također jako dobar.

Sudeći prema objavi PU OŠ "Hasan Kjafija Pruščak", stoni tenis je za Ismaila jedna od svakodnevnih rekreacija koje, uz sve ostalo obaveze i treninge, uspješno provodi.

Koliko puta smo sebe htjeli pokušali natjerati na neku aktivnost, bilo da je riječ o sportu, treningu ili čak odlasku do prodavnice? Uvijek bismo nalazili neki izgovor, opravdali svoju neaktivnost, a nerijetko i lijenost. Ipak, primjer sjajnog Ismaila dokazuje da su naši izgovori ništa drugo do opravdanja koja, prvenstveno, sami sebi dajemo.

Ovo je još jedan dokaz da apsolutno ništa nije nemoguće kada je volja jaka, a želja ta koja nadjača sve prepreke.

 

Foto:Screenshot/Facebook