Kakav ugovor ima Haaland i gdje može ići: Guardiola je sada sve razjasnio!

.
Manchester City je sa 5:0 deklasirao Kopenhagane, a sa dva pogotka briljirao je Erling Haaland.

 

Haaland je u nevjerovatnoj formi i zaista se čini da ga je nemoguće zaustaviti.

Prvi je nogometaš koji je uspio postići minimalno po jedan pogodak na svoje prve četiri utakmice u Premiershipu, te prvi koji je postigao hat-trick na tri vezane domaće utakmice u Engleskom prvenstvu što je fantastičan podatak.

Uspio je Haaland postati i prvi nogometaš koji je postizao golove na debiju za različite klubove u Ligi prvaka.

Odavne već kruže špekulacije da je Norvežanin velika želja Real Madrida i da u ugovoru ima opciju da nakon dvije sezone može put Madrida. Pep Guardiola tvrdi da to nije istina.

Nije istina. Haaland nema klauzulu za Real Madrid ili bilo koji drugi klub. To jednostavno nije istina. Šta drugo da kažem“, rekao je Guardiola.

Dodao je da je Norvežanin veoma sretan u Cityju te da sigurno ne razmišlja o drugim klubovima.

Saga o transferu s Haalandom u glavnoj ulozi trajala je mjesecima. Norvežanin se povezivao s nekoliko nogometnih velikana poput Real Madrida i Bayern Minhena, da bi na kraju za 60 miliona eura potpisao za City.

Uoči utakmice protiv Borussije Dortmund u 2. kolu grupne faze Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, Pepa Guardiola pitali su kako je reagovao na vijest o transferu Haalanda, koju mu je saopštio Txiki Begiristain.

Novinari su svakako očekivali dužu izjavu u kojoj bi Španac otkrio koliko je zadovoljan što je napadač stigao na Etihad, ali Guardiola se samo nasmijao i odgovorio vrlo kratko.

"Dvije sekunde sam razgovarao s Txikijem Begiristainom. Samo sam rekao 'U redu, dobro'", odgovorio je tada Guardiola na pitanje novinara.

Iskusni stručnjak znao je da je dobio veliko pojačanje, a iz utakmice u utakmicu to se potvrđuje. Norvežanin ruši sve rekord i postavlja se pitanje gdje je njegova granica. Da li uopšte postoji...