Kakav "vjetar u leđa" od komšija: Hrvati ismijavaju Zmajeve zbog aviona

Zmajevi
“Kakav će debakl tek večeras doživjeti nošnje, bolje da odlete u Tursku”, jedan je od komentara.

 

Problem s kojim su se vrsni momci iz reprezentacije Bosne u Hercegovine susreli jučer prilikom puta u Portugal, gdje večeras u Lisabonu igraju meč s ovom reprezentacijom, iznervirao je mnoge vjerne navijače.

Igračima je let sa sarajevskog aerodroma prolongiran, zbog čega su propustili i pripreme u Lisabonu u koji su sletili nešto iza ponoći.

Umjesto riječi podrške koji izabranici Faruka Hadžibegića svakako zaslužili, iz susjedne Hrvatske stigle su ne tako lijepe riječi. Mnogi su ismijavali i omalovažavali Zmajeve.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u Portugal sletjeli usred noći, te kako su, umjesto na Luzu, posljednji trening pred meč obavili na stadionu Grbavica u Sarajevu, sve uz naslov "BiH se pokvario avion, došla u Portugal usred noći. “Debakl, amateri, blam…"".

Na samom dnu članka objavljeno je i nekoliko komentara, uglavnom podrugljivih, ružnih i potcjenjivačkih prema reprezentaciji BiH.

“Kakav će debakl tek večeras doživjeti nošnje, bolje da odlete u Tursku”, "Pošto stručni stožer Portugala nije mogao pronaći u kojim ligama igraju igrači iz BiH, i spremiti adekvatan sastav i plan igre, ova sabotaža, čekanje, mrcvaljenje i kupovina vremena je jedino čime si mogu pomoći”, "6:1 danas”.

Meč između Portugala i Bosne i Hercegovine počinje večeras u 20:45 sati.