Kako je Ivanišević objasnio Maljkoviću da će klinac Novak biti broj 1 na svijetu

tenis
Legendarni trener Jugoplastike Božo Maljković ispričao je zanimljivu anegdotu o tome kako ga je prije dosta godina obitelj Ivanišević u Splitu uputila da u Beogradu postoji jedan ''mulac'' koji se zove Novak Đoković i koji će biti najbolji na svijetu.

"Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike, a vrijeme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sjedi šareno društvo, veliki igrači Hajduka Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, tajnik Jugoplastike Bilić, Ivanišević otac i sin. I ja pitam: 'Je li Splićani, što ima novo?' I kaže mi Srđan: 'Ima novo, vi u Beogradu imate jednog 'mulca', bit će broj 1.' To mi kaže Srđan, a ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barcelonu kad je putovao, je li to točno. Goran mi potvrdi. Pitam Gorana što taj klinac ima drugačije od drugih, a on mi samo pokaže na glavu'', ispričao je Maljković u emisiji ''Sedmica'' Radio Beograda, a onda je dodao da je Novak apsolutni fenomen, i kao sportaš, ali i kao čovjek.

''Jeste li ga ikad uhvatili u tužnim ili sretnim trenucima da pogriješi? Stariji čovjek od njega bi pogriješio, dao bi nekad neku nerezonsku izjavu. On nikada. Sve što je rekao je fantastično i može ući u udžbenike kako se ponaša vrhunski čovjek i sportaš.''